Workshop Zilverklei

Wat is Artclay Silver?

Zilverklei is een Japans product dat bestaat uit zilverpoeder, organisch bindmiddel en water. Je kan er juwelen mee boetseren, die na afbakken als 99.9% puur zilver uit de zilveroven komt. Het biedt ongekende mogelijkheden, ook als je geen ervaring hebt. Je leert in ons zilveratelier de kneepjes van het vak en gaat diezelfde dag met een mooi juweel naar huis!

Voor wie?

Voor iedereen die graag een zilveren juweel wil maken! Deze workshop is ook zeer leuk voor een middag  onder vrienden en vriendinnen, een vrijgezellenfeestje, een verjaardag, een teambuilding of...

Na ontvangst wordt de uitleg gegeven over de verschillende producten, gereedschappen en mogelijkheden van de zilverklei van Artclay silver.

Per deelnemer is 7 gram zilver voorzien, genoeg om een mooie ring, hanger, oorbellen of broche te maken. Indien je een groter juweel wil maken, kan extra zilver ter plaatsen worden aangekocht.

We gaan van start met een demonstratie over alle mogelijkheden van dit zilver ( en dat is heel wat :-) ) We bespreken per deelnemer welk juweel je graag zou willen maken, en bespreken de mogelijkheden. Daarna gaan we aan de slag!  Eerst met testklei daarna met zilver. Het is ook mogelijk om te werken met UV-resin, een transparante of gekleurde hars die je in ringen, hangers en oorbellen kan verwerken. Een leuke techniek waarbij je iets onder de hars kan vereeuwigen zoals, glas, haar, asse, mini tekening, gebdroogde bloemetjes, melktandje...... Deze workshop is voor alle niveau's en ervaring is zeker niet vereist! 

Als alle juwelen klaar zijn, moeten ze nog gebakken worden in de zilveroven op 800°C. Tot slot werk je jouw juweel af door het te borstelen en te polijsten en is het klaar om met trots gedragen te worden.

Duur?

De workshop duurt 3,5  tot 4 uur.

Prijs?

De kostprijs is 80 euro. Dit omvat demonstratie, 7 gram zilver, gebruik van gereedschappen en afbakken in de zilveroven.  Koffie, thee en cake inbegrepen. ( excl fournituren)

Wanneer?

 16 november- 7 december- 18 januari ( 2020)- 15 februari- 4 april- 6 juni

zaterdag van 13.30 uur tot 17.30uur.( hou rekening met een half uurtje uitloop!!) Geen min aantal deelnemers vereist op zaterdag. Je kan deze workshop ook in de week reserveren maar dan moet je een groepje vanaf 8 personen bij elkaar sprokkelen.

Trouw/ vriendschapsringen sessie:

Je hebt graag zelf inspraak of ideeen voor jullie trouwringen? Dan ben je bij zilveratelier Steengoed aan het juiste adres. De prachtige trouwringen worden volledig met de hand vervaardigd. Geen gietwerk, geen massaproductie maar telkens een uniek juweel. Ben je in het bezit van een edelsteen of parel van je moeder of grootmoeder dan kan dat in het juweel verwerkt worden.

De juwelen stralen een tijdloos karakter uit maar kunnen evengoed trendy en kleurrijk zijn. Er is van alles mogelijk; graveren, typemachine lettertype, vingerafdruk, ... we zoeken altijd naar een persoonlijke toets in het juweel.

Prijs trouw/vriendschapsringen?

Ontwerp & creatie vanaf 250 euro voor twee ringen.